1 maand ondernemer

Wow, de eerste maand als zelfstandig ondernemer zit er weer op. 

Je zou zeggen, eerst had je opdrachten en nu heb je weer opdrachten dus zoveel verandert er niet. Toch heb je als startende ondernemer nog wat extra werk te doen. Daarnaast voelt het het voor mij ook gewoon anders. Ik geef je een paar voorbeelden; 

  1. Allereerst, je moet over zoveel dingen nadenken en wat van vinden. Zo mocht ik bijvoorbeeld een aanbieding maken voor een visual. Maar wat lever ik dan eigenlijk? Een visual, een tekening, een plaat of een visuele weergave? En op wat voor manier, formaat, extentie, hoeveelheid, reviewen, copyright etc.? Maar hé buiten die comfortzone groei je het meest dus met de mindset van ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ kom je een heel eind:-). 
  2. Vervolgens is er de valkuil om de lat voor jezelf nog hoger te leggen dan hij al lag want ja je bent nu een ingehuurde ‘expert’ dus moet je wel helemaal perfect zijn. Hier ben ik weer even ingestonken en zal ik vast nog wel vaker instinken. Gelukkig ben ik ook maar een mens en ben ik nog nooit een ‘perfect’ mens tegengekomen. Jullie wel? 
  3. En dan heb je nog iets met zichtbaarheid. Ik vind het belangrijk om als ondernemer zichtbaar te zijn, ook op social media. Nou is het de pech dat ik eigenlijk meer een kijker ben dan een plaatser. Want ja als plaatser moet je je kwetsbaar opstellen want iedereen kan er wat van vinden. Toch ga ik ook hier uit mijn comfortzone en daarbij niet alleen mijn successen delen. Want de berichten van anderen die mij het meest aanspreken zijn de berichten waarin de schrijver authentiek is. Dus ik heb me voorgenomen om dat ook gewoon maar te doen en zie hier het eerste resultaat. 

Herken je deze situaties? Ben je ook (startende) ondernemer? Vind je het leuk om ervaringen te delen? Stuur me een berichtje en misschien doen we binnenkort een kop koffie, thee of warme chocolademelk:-). 

Binnenkort meer over onder andere taak- en documentbeheer (hoe blijf je door al die bomen het bos zien?), de ontwikkeling van het productaanbod en huisstijl van Buro Hak en natuurlijk wat successen. Tot snel! 

Geef een reactie

Cookiebeleid Buro Hak

Er worden cookies gebruikt op deze website. Deze worden gebruikt voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan en voor marketingdoeleinden.  Zo wordt de structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt zodat je hem altijd en overal kunt bezoeken en de informatie kunt raadplegen wanneer je wilt

Door op ‘Accepteer’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van de cookies. Je kan ook klikken op ‘Weiger’ of ‘Meer info’ bekijken.

Lees meer