VISUELE COMMUNICATIE

Mensen zijn visueel ingesteld.

Er is niet voor niets het bekende spreekwoord ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’. Hier maak ik als zakelijk tekenaar gebruik van.

Tekeningen zorgen ervoor dat je elkaar en de inhoud beter en sneller begrijpt.

Ik maak gestructureerde visuals / platen / tekeningen met beeld én tekst.

Je kan mij inschakelen voor een...

Wat krijg je?

Je krijgt een enthousiaste meedenker en verduidelijker die de essentie in beeld brengt.

Ik leef me in in de doelgroep waarbij ik mezelf als lezer afvraag; wat zou ik willen weten over het onderwerp, welke vragen roept het bij me op, welke zaken zijn relevant, wat is belangrijk en wat minder, wat is het hogere doel, etc.? 

Om deze vragen te beantwoorden lees ik alle stukken, vat ik samen, stel ik jou (kritische) vragen en doe ik voorstellen. Dit alles wordt vervolgens vertaald in één overzicht met woord en beeld. 

“De essentie in beeld”

Hoe werkt het?

Twee poppetjes aan tafel tijdens het intakegesprek met elkaar met een grove schets van praatplaat, infographic of visual voor hen op tafel

1. Intakegesprek

Wat wil je vertellen aan wie en waarom? We gaan in gesprek over de aanleiding en het doel van de visual en ik bevraag je over de inhoud. Dit scherpt de boodschap aan en geeft nieuwe inzichten.

Potlood op post-its voor het uitwerken van praatplaat, visual of infographic

2. Uitwerken

Met alle input van het gesprek en de eventuele achterliggende stukken ga ik aan de slag. Ik vat samen, analyseer, schrap, vul aan, orden, herschik, verbeeld en breng uiteindelijk de essentie op aansprekende wijze in beeld.

Vergrootglas boven praatplaat, infographic of visual voor het reviewen van de opbouw en inhoud

3. Reviewen

Tijdens de reviewmomenten ontwikkelen we de visual verder en kan er tussendoor getest worden bij leden van de doelgroep.

De opdrachtgever op een podium te stralen voor zijn visual, praatplaat of infographic deze te presenteren en impact te maken.

4. Impact maken

Wanneer de visual af is ontvang je deze in PNG en PDF. Nu kan jij de bühne op om impact te maken met jouw verhaal!

Wat kost het?

Je hebt al een visual vanaf € 750,- exclusief BTW. 

Er zijn vele mogelijkheden om zaken te visualiseren van een aantal iconen tot een zeer complexe infographic. De prijs is dan ook afhankelijk van de wensen en complexiteit.

Meer weten

Wil je kennis maken of even sparren? Laat het me weten!